Matematik

HASTER!! rumgeometri

06. marts 2011 af Gitse (Slettet)

Hej, jeg har brug for hjælp! Jeg kan ikke løse den sidste del af opgaven:

Planen α1 har ligningen: 2x+y-3z=3 og linjerne m og na har parameterfremstillignerne:

m: [x]y]z]=[t][−2][-1]]+t*[[0][2][1]] og na: [[x][y][z]]=[[3][4][4]]+s*[[2*a*S][−2][0]], hvor a er et tal.

A) Angiv koordinaterne til skæringspunktet S mellem m og α1, og den spidse vinkel, som m danner med α1.
HAR LAVET

B) Planen α2 indeholder punktet S og står vinkelret på linjen m.
HAR LAVET

C) For hvilken værdi af a er linjen na parallel med α2.
HAR LAVET

D) For hvilken værdi af a skærer linjen na linjen m? Angiv for den fundne værdi af a, skæringspunktet Q's koordinater.
Her er jeg gået i stå!!

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af peter lind

Sæt de 2 linjers parameterfremstilling lig hinanden. Det giver 3 ligninger med 2 ubekendte. Løs for de 2 af ligningerne og vis derefter at den fundne løsning også er løsning til den tredje ligning.


Svar #2
06. marts 2011 af Gitse (Slettet)

 hvordan kan man løse en ligning med 3 ubekendte. Mener du at jeg skal tage de to sidste ligninger og beregne dem som 2 ligninger med to ubekendte??


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af peter lind

Det er nu 3 ligninger med 2 ubekendte, ellers ja det er en af mulighederne. Du kan løse den for ligning 1 og 2 eller ligning 1 og 3 eller som du foreslår ligning 2 og 3.


Svar #4
06. marts 2011 af Gitse (Slettet)

 okay, ved ikke rigtigt om jeg har forstået, men bliver a=4/25 ?? 


Svar #5
06. marts 2011 af Gitse (Slettet)

 #3

der er tre ubekendte: t=3+s*(2*a*s)

???


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2011 af peter lind

Jeg har altså svært ved at læse din parameterfremstilling. Hvis der er 3 ubekendte får du blot 3 ligninger med 3 ubekendte, som du må løse.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2011 af Mariam<3 (Slettet)

jeg tror du skal skrive dem overskuelig, hih. de er faktisk ret forvirrende


Svar #8
06. marts 2011 af Gitse (Slettet)

 sådan ser de ud:
m: (x,y,z)= (t,-2,-1)+t*(0,2,1)

n: (x,y,z)= (3,4,4) + s(2*a*s, -2, 0)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2011 af peter lind

Det sidste led i ligningen for n ser mærkelig ud. Du har jo reelt at  x = 3+2*a*s2, og så er det ikke en ret linje.


Svar #10
06. marts 2011 af Gitse (Slettet)

a er et tal.. For hvilken værdi af a skærer linjen na linjen m? Angiv for den fundne værdi af a, skæringspunktet Q's koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2011 af peter lind

Problemet er at for a ≠ 0 angiver parameterfremstillingen ikke en linje.

Generelt skal du sætte de 2 parameterfremstilling lig hinanden for at finde skæringspunktet. For z koordinaten giver dette for eks. ligningen z= -1+t = 4+0*s


Skriv et svar til: HASTER!! rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.