Matematik

tangentplan

06. marts 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

  I et koordinatsystem i rummet er en kugle K og en plan α bestemt ved
K: (x-1)^2 + (y-3)^2 + (z-2)^2 = 36
alfa : 2x-y+2z-13=0

Undersøg, om α er tangentplan til K


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn afstanden fra kuglens centrum til planen. Hvis denne afstand er lig med kuglens radius, er planen en tangentplan til kuglen, ellers ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2011 af peter lind

Find afstanden fra planen til kuglens centrum. Er den lig med kuglens radius er det en tangentplan ellers ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Opgaven ser næsten ud til at være den samme som denne opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=982384 bortset fra et fortegn i kuglens ligning med z . Skal kuglens ligning snarere være

(x-1)2 + (y-3)2 + (z+2)2 = 36    ?


Skriv et svar til: tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.