Matematik

Hjælp!

06. marts 2011 af Sokretas (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Haster! Kan I hjælpe med denne opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=981959  den skal afleveres i morgen, så det ville være rart!

TAK PÅ FORHÅND!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har jo fået hjælp i den anden tråd. Gør din egen udregning færdig ved at benytte, at ln(e) = 1 . Logaritmen til logaritmefunktionens basistal er altid 1. Tilsvarende er log(10) = 1 .

Du har også en fortegnsfejl i den anden tråd #2 .

ln(e-k) = -k . Benyt også, at ln(1/2) = -ln(2) .


Svar #2
06. marts 2011 af Sokretas (Slettet)

Hvordan er ln(1/2) = -ln(2) - kan godt se det giver det samme resultat, men hvordan får man den til -ln(2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt regnereglerne for logaritmer, ln(a/b) = ln(a) - ln(b) .

ln(1/2) = ln(1) - ln(2) = 0 -ln(2) = -ln(2)


Svar #4
06. marts 2011 af Sokretas (Slettet)

Og resultatet:

T½ = ln(0,5)/ln(a) = ln(0,5)/ln(e-k) = -ln(2)/eln(-k) = -ln(2)/kln(e) -ln(2)/-k1 = ln(2)/k

;)


Svar #5
06. marts 2011 af Sokretas (Slettet)

Ups, det havde jeg glemt, selv om jeg har papiret med regnereglerne foran mig. Takker for din og peterlinds hjælp!


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.