Matematik

Kan I regne den ud?

06. marts 2011 af Sokretas (Slettet)

Hej er i dybt vand og synker stadig...

Formel 1: T½ = ln(½)/ln(a)

Formel 2: T½ = ln(2)/k

1. Vis formel 2 ud fra formel 1. Kan I hjælpe mig og evt. forklare? Har prøvet alt, men kan ikke komme frem til resultattet.

Der skal dog siges, at jeg beskæftiger mig med henfaldsloven: N(t) = N0•e-k•t


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af peter lind

Ud fra din sidste formel: Løs ligningen ½N0 = N0*e-kt. Det giver formel 2. Ligningen kan også skrives ½N0 = N0*at. hvor a = e-k . Find  k udtrykt ved a og sæt ind i formel 2. Alternativ løs ligningen en gang til


Svar #2
06. marts 2011 af Sokretas (Slettet)

Det er et svært svar, du giver mig :s!

T½ = ln(½)/ln(e-k) = ln(½)/eln(k) = ln(½)/kln(e)

Kan ikke komme videre


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2011 af peter lind

I ½N0 = N0*e-kt. kan du forkorte med N0 så du får ½ = e-kt.  Tager du logaritmen på begge sider får du ln(½) = ln(e-kt). Kan du selv regne videre derfra?


Svar #4
06. marts 2011 af Sokretas (Slettet)

Ja TAK! ;)

Er kommet frem til resultatet


Skriv et svar til: Kan I regne den ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.