Matematik

Andengradsligning + værdien af koefficienterne..

07. marts 2011 af xchristinak (Slettet) - Niveau: C-niveau

En andengradsligning 2x^2+bx+c = 0 har løsningerne x=1 v x=3.
Bestem værdien af koefficienterne b og c.
 

Er der en som kan hjælpe mig? :-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af mathon

      en andengradsligning
                                                  ax2 + bx + c = 0        med rødderne α og β kan skrives
      faktoriseret

                                                  a(x-α)(x-β) = a(x2 - (α+β)x + α·β) = ax2 + (-a(α+β))x + aαβ

                                                 
 


Svar #2
07. marts 2011 af xchristinak (Slettet)

det er ikke for noget, men det forstod jeg slet ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af mathon

#1

      en andengradsligning
                                                  2x2 + bx + c = 0        med rødderne 1 og 3 kan skrives
      faktoriseret

                                                  2(x-1)(x-3) = 2(x2 - (1+3)x + 1·3) = 2x2 + (-2·4)x + 2·3

                                                 
 


Svar #4
07. marts 2011 af xchristinak (Slettet)

aha! men er det bare det? Skal der ikke gøre mere ved den så??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2011 af mathon

jo
          • den skal reduceres færdig
          • du skal repetere andengradspolynomiets faktorisering


Svar #6
07. marts 2011 af xchristinak (Slettet)

så det giver 2x2+8x+6?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2011 af mathon

                                       2x2 - 8x + 6 = 0


Svar #8
07. marts 2011 af xchristinak (Slettet)

undskyld jeg er langsommer til at svare end du. :-)


Svar #9
07. marts 2011 af xchristinak (Slettet)

Bestem værdien af koefficienterne b og c.

så b = -8x og c = 6?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2011 af mathon

     så b = -8 og c = 6


Skriv et svar til: Andengradsligning + værdien af koefficienterne..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.