Matematik

ligninger som altid, besværlige :D

07. marts 2011 af bonzy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

skal løse den her

2(x - 3) = 3(x + 1)

er selvfølgelig villig til og give et forsøg men syntes det ender i noget rod

ganger ind i parenteserne

så det bliver til

2x -6 = 3x +3

prøver at isolere x på venstre side

2x - 3x = 6 +3

dvs.

x = 9

prøver så at kontrolerer ligningen ved og sætte resultatet ind

2*9 -3 = 3*9 +1

18-3 = 27 + 1

15 = 26

Betyder det så at ligningen bare ikke går op og er falsk eller er jeg helt forkert på den :)?

hvis nogle vil smide noget input er jeg glad.. har i det mindste prøvet i forhold til mange andre der bare smider problemet herind :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Maariiaa (Slettet)

 Det er fordi at x = -9 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du begår en fejl, hvor du kommer frem til din 4. ligning, idet 2x -3x = -x , ikke x, som du angiver. Løsningen er derfor x = -9 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af Maariiaa (Slettet)

 2x-3x giver jo -x og ikke x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er her, det går galt:

prøver at isolere x på venstre side

2x - 3x = 6 +3


Svar #5
07. marts 2011 af bonzy (Slettet)

ok hvis man som i skriver siger at x = -9, hvis man så kontrolere ved og sætte resultat ind bliver det stadig

2*-9 -3 = 3*-9 +1

dvs.

-18-3 = -27+1

-21 = -26

syntes stadig ikke det går op, hvilket det selvfølgelig heller ikke behøver, men er jeg stadig gal på den her også, evt. har jeg missed nogle gange regler i forhold til fortegn ect. :)? 

tak for hjælpen indtil videre.. damn de her ligninger :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Gør prøve korrekt med x = -9 i ligningen

2(x - 3) = 3(x + 1) , således

2·(-9 -3) = 3·(-9 +1) , dvs

2·(-12) = 3·(-8) , eller

-24 = -24


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

På venstre side i din "prøve" glemmer du at gange -3 med faktoren 2 uden for parentesen, og på højre side glemmer du at gange 1 med faktoren 3 uden for parentesen. Det gør rede for de i alt 5, som du kommer ud af balance med.


Svar #8
07. marts 2011 af bonzy (Slettet)

takker for alle besvarelserne :) ha' en forsat god aften


Skriv et svar til: ligninger som altid, besværlige :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.