Matematik

Monotoniforhold og ekstrema for en ekspontiel ligning?

07. marts 2011 af Anonymousterfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Nogle ideer til hvordan man lige lave monotoni forhold og ekstrema for en ekspontiel ligning?

f(x) skær y ved 5. Og ellers køre ligningen bare derud af langs x... og op langs y..

Men hvordan regner man så lige monotoniforhold og ekstrema på således en ligning? 

mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan lave sådan en undersøgelse for en funktion, ikke for en ligning. Man laver en fortegnsundersøgelse for den afledede f'(x) . De lokale ekstrema for funktionen f(x) søges blandt løsningerne til ligningen f'(x) = 0. Funktionen f(x) er voksende, hvor f'(x) > 0 , og den er aftagende, hvor f'(x) < 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2011 af 215 (Slettet)

 øhh..?  tegn det for mig.. 


Svar #3
07. marts 2011 af Anonymousterfar (Slettet)

 okay værsgo:

f(x)=5*1.07^x


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2011 af 215 (Slettet)

LOL.. 
Jeg må hellere skrive min stil end at side her..


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

For en eksponentialfunktion har den afledede konstant fortegn.


Svar #6
07. marts 2011 af Anonymousterfar (Slettet)

 tror jeg har misforstået ekstrema lidt så :/ Altså, er det ikke nærmest toppunkterne? hvis der er flere end 1? 

Men kan jeg så bare sige like:

f(x)=9 - Ekstrema = voksende? 

f(x)=-2 - Ekstrema = aftagende? :-)

Og hvad med monotoniforholdet? Er det ikke lidt underligt når den er ekspontiel?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

f(x) er som exp.funktion konstant voksende og har derfor ingen ekstrema.

f ' er ligeledes positiv overalt

- Så enkelt er det ;-)


Skriv et svar til: Monotoniforhold og ekstrema for en ekspontiel ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.