Matematik

find konstanerne a, b

07. marts 2011 af hinder (Slettet) - Niveau: B-niveau

funktionen F(x) =b*a^x opfylder

F(2) =2  f(4)=8

find konstanerne a og b

jeg er så dårlig til matematik hjælp ville være godt


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2011 af chinee222 (Slettet)

Du har en eksponentialfunktion Formlen for a er:

(x2-x1)^√(y2/y1)

(4-2)^√(8/4)

Lav selv det udregningen b er simpel nok du isolere bare b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af mathon

                y2/y1 = aΔx

               (8/2) = a4-2 = a2

                4 = a2

                22 = a2

               a = 2          da a>0

               y = b·2x

               b = y·2-x   gennem (2,2)

               b = 2·2-2 = 2-1

dvs

               y = 2-1·2x

                                                    y = 2x-1


Skriv et svar til: find konstanerne a, b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.