Matematik

kontinuitet

08. marts 2011 af kazyka (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej

Jeg har en gaffa funktion som er defineret ved 

                 sin(xy)/x      , x≠0
f (x,y) = {
                y                    , x=0

Så skal jeg vise at  df/dx (x,y) er kontinuert i hvert punkt (x,y) ∈ R^2

Hvordan kan jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2011 af peter lind

Det holder åbenlyst for x≠0, så problemet er for x = 0.

Mulighed 1. Find differenskvotienten for x = 0 og foretag grænseovergangen for h -> 0. Brug evt. l'hospitals regel til det. Find df/dx for x ≠ 0  og find grænseovergangen for df/dx for x -> 0. Hvis de 2 grænseovergange er ens er df/dx en kontinuert funktion

Mulighed 2. Find Taylorrækkeudviklingen for f(x,y) og arbejd med den i stedet for.


Skriv et svar til: kontinuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.