Matematik

Toppunkter

08. marts 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der evt nogle der kan hjælpe og forklare mig, hvordan jeg udregner disse opgaver 

Beregn koordinatsættet til følgende toppunkter:

1) y= x2-4x+3

2) y=-x2-4x+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte den færdige formel for toppunktets koordinatsæt for 2.-gradspolynomiet y = ax2 +bx +c

T = (-b/(2a) , c -b2/(4a)) = (-b/(2a) , -d/(4a)) ,

hvor d = b2 -4ac er 2.-gradspolynomiets diskriminant.


Svar #2
08. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

#1

Man kan benytte den færdige formel for toppunktets koordinatsæt for 2.-gradspolynomiet y = ax2 +bx +c

T = (-b/(2a) , c -b2/(4a))

Vil det så sige følgende?
1)  T=(-4/(2x2), c -16/(4x2)

2) T=(4/(2x2), c -16/(4x2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ne, du skal jo aflæse koefficienterne a , b og c i polynomiet; x er en variabel, der ikke indgår i koefficienterne.


Svar #4
08. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

#3

#2

Ne, du skal jo aflæse koefficienterne a , b og c i polynomiet; x er en variabel, der ikke indgår i koefficienterne.
 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det første polyniomium er

   x2   -4x   +3

a·x2 + b·x + c

a er koefficienten til leddet med x2, b er koefficienten til leddet med x, og c er konstanten i polynomiet.

Hvis du har løst 2.-gradsligninger, har du sikkert også brugt koefficienterne i polynomiet til at finde rødderne.


Svar #6
08. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

#5

#4

Det første polyniomium er

   x2   -4x   +3

a·x2 + b·x + c

a er koefficienten til leddet med x2, b er koefficienten til leddet med x, og c er konstanten i polynomiet.

Hvis du har løst 2.-gradsligninger, har du sikkert også brugt koefficienterne i polynomiet til at finde rødderne.

Skal man så bare regne " x2 -4x +3" ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Du skal aflæse koefficienterne i polynomiet. Genlæs #5 .


Svar #8
08. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

#7

#6

Nej. Du skal aflæse koefficienterne i polynomiet. Genlæs #5 . 

Vil det så sige 12-4+3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du behøver ikke at gentage teksten i et tidligere indlæg. Det er tilstrækkeligt at henvise til indlæggets nummer.

Du skal aflæse koefficienterne a, b, og c i polynomiet x2 -4x +3 . Du forstår tilsyneladende ikke, hvad koefficienterne er. Koefficienten a er den konstant, der hører til leddet med x2; koefficienten b er den konstant, der hører til leddet med x; og koefficienten c er det konstante led i polynomiet.

Polynomiet x2 -4x +3 har koefficienterne a = 1 , b = -4 , og c = 3


Svar #10
08. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

#9

 dvs.

(-b/(2a) , -d/(4a)) ,

(4/2), -0/(4)) =2,0

d = b2 -4ac

d= -42 -16 = 0


Svar #11
08. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

 Facit siger (2,-1)

Så den første er rigtigt nok, men hvad er jeg kommet til at lave forkert i den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du regner ikke d korrekt.

d = b2 -4ac = (-4)2 -4·1·3 = 16 -12 = 4 , så

-d/(4a) = -4/4 = -1

Du sjusker også med parenteserne; -42 er ikke det samme som (-4)2 .


Skriv et svar til: Toppunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.