Matematik

ligninger: 1,2*1,4^x=4 og 16*x^2=4 - hjælp!

08. marts 2011 af nannabetak (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej,

håber virkelig at nogle kloge hoveder kan hjælpe, for jeg aner ikke hvad jeg gør i en ligning, når noget står i 2.

det er de to ligninger fra overskriften der volder problemer..

1,2*1,4^x=4

16*^2=4

what to do? :-)

god aften.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

I ligningen

1,2·1,4x = 4

isoleres først leddet med x:

1,4x = 4/1,2 .

Tag nu logaritmen på hver side og isoler x.

Ligningen

16·x2 = 4

er en 2.-gradsligning. Skriv den som

16·x2 -22 = 0

og benyt en kvadratsætning til at faktorisere den og benyt nulreglen til at løse den.


Skriv et svar til: ligninger: 1,2*1,4^x=4 og 16*x^2=4 - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.