Matematik

Bestem konstanterne a og b f(x)=bx^a når...

08. marts 2011 af Amarda (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey Folk inde på studieportalen, jeg tænkte på om i kunne hjælpe mig da jeg har meget svært ved denne opgave :) på forhånd tak!

En funktion f har regneforskrift:

-- f(x)=bx^a

Bestem konstanterne a og b, når der oplyses, at f(13)=21 og f(1100)=699

og 

Løs ligningen f(x) = 1400

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

De to datasæt giver to ligninger til bestemmelse af konstanterne a og b. Når a og b er fundet, kan man så løse ligningen f(x) = 1400 .


Svar #2
08. marts 2011 af Amarda (Slettet)

 Hey Andersen11 tak fordi du ville hjælpe, men kan du beskrive det lidt mere præcist. Jeg er nemlig ikke særlig god til matematik!


Skriv et svar til: Bestem konstanterne a og b f(x)=bx^a når...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.