Matematik

hyp og vinkel C?

08. marts 2011 af JakobQ (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej folks
Jeg skal i en retvinklet trekant, finde de 2 kateter udfra længden af hyp, hvilket er 65m og en vinkel C på 90 grader. Skal jeg bruge denne formel? : hos = hyp · cos(v) eller mod = hyp · sin(v), og i så fald, hvad er mod og hvad er hos set fra vinkel C? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal kende en af de andre vinkler, A eller B, også . Man kan så benytte

sin(A) = cos(B) = a/c , og sin(B) = cos(A) = b/c , dvs

a = c·sin(A) = c·cos(B) , og

b = c·sin(A) = c·cos(A)


Skriv et svar til: hyp og vinkel C?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.