Kemi

koncentration

08. marts 2011 af 333333 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet opgaven i kemi, men har ingen ide om  hvordan jeg beregner det? 

1) Koncentreret svovlsyre indeholder 98,5 masse% H2SO4, og har densiteten 1,8 g/mL.
Hvordan kan vi fremstille 100 mL 3,0 M svovlsyre?

2) Et bægerglas indeholder en 0,0010 M vandig opløsning af PbCl2 ved 25 grader.
Bægerglasset henstår nu, således at vandet kan fordampe. På et tidspunkt er der fordampet så meget vand, at opløsningens volumen er halveret.
Er opløsningen på det nævnte tidspunkt overmættet, mættet eller umættet?

 

Er der nogen der kan hjælpe? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2011 af mathon

    stamopløsning:
                                    cstam = 0,985·(1800 g/L)/(98,08 g/L) ≈ 18,0 M

                                                  Vstam·(18,0 mol/L) = (0,100 L)·(3 mol/L)

                                                  Vstam = ((3 mol/L)/(18,0 mol/L)) · (0,100 L) = (1/6)·(0,100 L) = 16,7 mL
                                 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2011 af mathon

#1

    stamopløsning:
                                    cstam = 0,985·(1800 g/L)/(98,08 g/mol) ≈ 18,0 M

                                                  Vstam·(18,0 mol/L) = (0,100 L)·(3 mol/L)

                                                  Vstam = ((3 mol/L)/(18,0 mol/L)) · (0,100 L) = (1/6)·(0,100 L) = 16,7 mL
                                 


Svar #3
10. marts 2011 af 333333 (Slettet)

jeg går ud fra at det er svaret til opgave 1. Men kunne du forklare mig hvad stamopløsning er ?:)


Svar #4
13. marts 2011 af 333333 (Slettet)

 C (mol/L) .. så er det ikke omvendt: 

(98,08 g/mol) /0,985·(1800 g/L) .. el hvad?


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.