Matematik

Vinkel B og vinkel C ????!

08. marts 2011 af migxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal bestemme vinkel B og vinkel C af denne trekant ( har oploadet billede) ,,, men hvordan gør jeg :-((( ??

Vedhæftet fil: opg.jpg

Brugbart svar (3)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem vinkel C ud fra sinusrelationen. Vinkel B fås så af trekantens vinkelsum.


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Benyt sinusrelationerne:

sin(A) / BC = sin(B) / AC = sin(C) / AB

Dem bruger du til at finde vinkel C.

Vinkel B finder du idet du ved at vinkelsummen af en trekant er 180 grader.

(lol at 4 forskellige personer nåede at svare på samme tid :P)


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. marts 2011 af savin (Slettet)

 Til vinkel C, kan du bruge sinusrelationerne. Brug denne: sin(C)=c*sin(A)/a 

Til B kan du så bare sige: 180 grader-vinkel A-Vinkel C :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2011 af sonu (Slettet)

Sinusrelationen:

Sin(A)/a = Sin(C)/c medfører Sin(C)=Sin(A)/a*c

Indsæt de kendte værdier. Når du har Sin(C) kan du anvende arssin for at finde vinkelen. 

Vinkel B findes ved: 180- Vinkel C og Vinkel A

Håber det kunne hjælpe :)


Svar #5
08. marts 2011 af migxx (Slettet)

Tusind tak for jeres svar, det hjalp meget :-)

ha en god aften :-)


Svar #6
08. marts 2011 af migxx (Slettet)

sorry. men , hvordan regner jeg det så ud?  skal jeg sige:  4,50*Sin(A) : 6,90 ??


Brugbart svar (2)

Svar #7
08. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 sin(51)/6,90 = sin(C) / 4,50

Du isolerer C :) (hvilket vist også er det du har skrevet)

Edit: ikke helt det du har skrevet, skriver et nyt indlæg så du ser at jeg har svaret


Svar #8
08. marts 2011 af migxx (Slettet)

nåårh ... hvad gør jeg så nu ?


Brugbart svar (3)

Svar #9
08. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Har du fundet C?

Ellers:

sin(51)/6,90 = sin(C) / 4,50 <=>

arcsin(4,5*sin(51)/6,9) = C

Hvis du har fundet C, så har du både vinkel C og vinkel A. Du ved at vinkelsummen af en trekant er 180 grader, derfor:

C + A + B = 180 <=>

180 - A - C = B


Svar #10
08. marts 2011 af migxx (Slettet)

er blank :-( .. skal jeg sige 4,5 * 51?


Brugbart svar (2)

Svar #11
08. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Nej, der står jo sin(51). Du siger:

4,5*sin(51)/6,9 = sin(C) <=>

arcsin(4,5*sin(51)/6,9) = C

Arcsin skrives også sin-1 og er det "omvendte" af sinus. Fx er arcsin(sin(1)) = 1, fordi de ophæver hinanden.


Svar #12
08. marts 2011 af migxx (Slettet)

okay kan slet ik finde ud af det her ... ved ik hvordan jeg skal regne det ud, er total blank ..


Brugbart svar (2)

Svar #13
08. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Du tager din lommeregner og indtaster udtrykket.

Jeg tror du gør det sværere for dig selv end det egentlig er... ;)


Svar #14
08. marts 2011 af migxx (Slettet)

jeg har prøvet, det giver 32,83 ...  tror det forkert ?


Brugbart svar (1)

Svar #15
08. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Hmm, jeg får det til 30,5. 

har du skrevet dette ordret?:

sin-1(4.5*sin(51)/6.9)


Svar #16
08. marts 2011 af migxx (Slettet)

jeg får det til 33 nu .. altså har aldrig sådan lært at slå det rigtigt ind, vi er nemlig næsten lige strartet med cos og sin osv .. så er ik sikker på om jeg gør det rigtigt .. ?


Brugbart svar (1)

Svar #17
08. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Fortæl mig hvad du har skrevet? I øvrigt, hvilken model bruger du?


Svar #18
08. marts 2011 af migxx (Slettet)

ved du hvad, det ligemeget :-D Ellers tusind tak for hjælpen, du en blomst :-)


Brugbart svar (1)

Svar #19
08. marts 2011 af mathon

             C = 30,45º             B = 98,55º

                            b = 8,78


Skriv et svar til: Vinkel B og vinkel C ????!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.