Matematik

bestem en ligning for tangenten for f i punktet (1,F(1))

09. marts 2011 af Flade (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=x^2 ln(x)-3x-1

bestem en ligning for tangenten for f i punktet (1,F(1))

sådan lyder min opgave men jeg er lige i tvivl om hvordan jeg skal knække den.er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2011 af peter lind

Ligningen for tangenten til grafen for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
09. marts 2011 af Flade (Slettet)

hmm vil det så sige at jeg skal differentiere f(x)=x^2 ln(x)-3x-1??


Svar #3
09. marts 2011 af Flade (Slettet)

eller hvad er næste skridt? og hvor er det at punktet (1,F(1)) kommer ind i billedet


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2011 af mathon

ja skriv din beregning af

                                               f '(x)


Svar #5
09. marts 2011 af Flade (Slettet)

så vidt jeg kommer frem til det rigtige, så havner jeg her;

f`(x)=2*x*ln(x)-3*x-1

og så sætter jeg 1 ind på x`s plads ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2011 af peter lind

Dit resultat er forkert. Brug produktreglen for differentiation på x2ln(x). Du skal også differentiere resten


Svar #7
09. marts 2011 af Flade (Slettet)

...ja det er ikke så nemt, nu har jeg ledt efter produkt regnereglen, men jeg kan bare ikke se hvor jeg skal sætte hvad ind

f*g'(x)=f'*g+f*g'

deT er den jeg skal bruge eller hvad? og hvis ja, hvordan og hvis nej hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2011 af mathon

f(x)=x2 ln(x) - 3x - 1

   f '(x) = (x2 ln(x) ' - (3x+1) ' =

              (x2) ' · ln(x) + x2 · (ln(x)) '  -  (3x+1) '


Svar #9
09. marts 2011 af Flade (Slettet)

Det står stadig ikke klart er: (x2) ' · ln(x) + x2 · (ln(x)) ' - (3x+1) ' tangentens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2011 af peter lind

Nej. Det er slet ikke ligningen for en linje. Det er mellemregning til at finde f'(x)


Svar #11
09. marts 2011 af Flade (Slettet)

ja okay jeg må vist hellere spørge min lærer jeg er ikke rigtigt med på hvad det går ud på, men tak for hjælpen


Skriv et svar til: bestem en ligning for tangenten for f i punktet (1,F(1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.