Kemi

Koncentration og opløselighed

10. marts 2011 af JanneB (Slettet)

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig?

Jeg har en opgave der hedder:

1) 50 mL 0,2 M KCl blandes med 200 mL 0,1 M KNO3. Sker der en fældningsreaktion?

2) Bestem indholdet af [K+], [Cl-] og [NO3-] (aktuel koncentration?

Er der nogle der kan give et par tips til løsning af opgaven? Er lidt usikker på den.

MVH

J.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af mathon

 opløseligheden i vand ved 20ºC
                                                       af
                                                             KCl er 34 g/100 mL                  M(KCl)    = 74,55 g/L

                                                             KNO3 er 35 g/100 mL               M(KNO3) = 101,10 g/L


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2011 af kuerten15

Der sker en fældning, hvis:

Q > Kopl.

Q = reaktionskvotienten (ligevægtskonstanten) og Kopl er opløselighedsproduktet.


Skriv et svar til: Koncentration og opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.