Matematik

reducering af brøk

10. marts 2011 af majahagelskjaer (Slettet)

Hej

skal reducere en brøk, men er ikke lige klar over hvordan.

brøken ser således ud (5x^3-25x^2 y)/(3x^2-15 xy)

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af Mifner (Slettet)

 der kan sættes 5x udenfor parentes over, og 3 udenfor parantes nedenfor brøkstregen, hvilket giver mulighed for en hvis forkortning af brøken.

Jeg foreslår at du kigger på dette. og prøver om du kan få lavet reduktion af brøken.


Svar #2
10. marts 2011 af majahagelskjaer (Slettet)

har siddet og kigget på det med at sætte 5 udenfor parantesen, men skal jeg så sætte hele parantesen i ^3 og ligeledes nedenfor i ^2?


Svar #3
10. marts 2011 af majahagelskjaer (Slettet)

5x(x^2-5x)*y?/3x(x-5y)
 

ved ikke med det y tilslut i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Vi mangler at få at vide, hvilket tegn eller tal, der skulle have stået mellem x^2 og y i tælleren - ?????  ( # 0 ):

brøken ser således ud (5x^3-25x^2 y)/(3x^2-15 xy)


Svar #5
10. marts 2011 af majahagelskjaer (Slettet)

der står ikke noget tal før y nemlig? tror bare det er gange y? men så kan den jo ikke stå inde i den parantes jeg har lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2011 af Mifner (Slettet)

 Beklager det sene svar

din brøk bliver 5x/3 * (x^2-5xy)/(x^2-5xy)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Beklager det korrekte svar:

Din brøk bliver (5x^3-25x^2*y) / (3x^2-15xy) = 5x^2(x-5y) / 3x(x-5y) = (5x^2)/3x = 5x/3


Skriv et svar til: reducering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.