Matematik
u. hjælp midl. opg skæreingspkt
12. maj 2005 af
sam18 (Slettet)
l: 2x-y-4=0
m:x+3y+5=0
nogen som ville finde skæringspunkterne mellem m og l...
jeg er helt lost
m:x+3y+5=0
nogen som ville finde skæringspunkterne mellem m og l...
jeg er helt lost
Svar #1
12. maj 2005 af frodo (Slettet)
du kan løse det ligningssystem du har, idet du bemærker, at det er lineært. Det gør det en hel del lettere.
anvend enten substitutionsmetoden, elimination af de variable, eller bedst Cramers formel (determinant-metoden)
anvend enten substitutionsmetoden, elimination af de variable, eller bedst Cramers formel (determinant-metoden)
Svar #2
12. maj 2005 af shack (Slettet)
l: 2x-y-4=0 = y=2x-4
m: x+3y+5=0 = y=-x/3 - 5/3
2x-4 = -x/3 - 5/3
=
6x-12 = -x -5
7x = 7
x = 1
y:
y=2*1-4 = -2
Så var den der vist
Punkt 1,-2
Hvis jeg ikke tager meget fejl er samme opgave blevet regnet tidligere idag:)
m: x+3y+5=0 = y=-x/3 - 5/3
2x-4 = -x/3 - 5/3
=
6x-12 = -x -5
7x = 7
x = 1
y:
y=2*1-4 = -2
Så var den der vist
Punkt 1,-2
Hvis jeg ikke tager meget fejl er samme opgave blevet regnet tidligere idag:)
Skriv et svar til: u. hjælp midl. opg skæreingspkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
