Fysik

gamma - kilde

10. marts 2011 af genger (Slettet)

Vi forestiller os et materiale der kan bremse strålingen fra en radioaktiv gamma-kilde.
a. Tegn en skitse der viser hvordan strålingen aftager ind i materialet.
b. Hvor langt inde i materialet er der kun 25 % tilbage af strålingen?
c. Hvis materialet har en absorptionskoefficient på 1 (enhed: 1/m). Hvor langt inde i materialet er der 25 % tilbage af strålingen?
d. Hvad er halveringstykkelsen?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

a) Graf for A(x) = a0 e-μx

b) Find x i ligningen A(x) = 0,25

Her er μ en ukendt parameter.

c) Indsæt μ = 1 m-1 i svaret på b)

d) x½ = ln 2 / μ


Skriv et svar til: gamma - kilde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.