Matematik

En beregning af en cirklen.

10. marts 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Jeg skal beregne: x2 + y2 - 10y + 16 = 0

Men hvordan gør jeg det? Er det, det hvor jeg skal have det dobbelte produkt? Hvis ja, hvordan gør jeg, da der ingen X'er er udover x2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal finde cirklens centrum og radius, skal man kvadratkomplettere leddene med x og y for sig, så man kan skrive ligningen på formen

(x -a)2 + (y -b)2 = r2 ,

hvor så (a , b) er centrums koordinater, og r er cirklens radius.

Da der ikke er noget led med xm er x2 allerede skrevet p9 den færdige form , da x2 = (x - 0)2 .

I leddene med y skal -10y så svare til leddet -2by . Bestem værdien af b, og husk at korrigere ligningen for leddet b2 .


Skriv et svar til: En beregning af en cirklen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.