Matematik

Bestem tallene a og b? Potens regression eller?

10. marts 2011 af DJ0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er gået fast i min matematik aflevering ved en opgave der lyder sådan:

Tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasseM (målt i kg pr. ha) og
fosforkoncentration x (målt i μg fosfor pr. liter) i en bestemt sø.

Tabel:
Fosforkoncentration
(μg fosfor pr. liter)
40 48 61 74 83 90
Tæthed af fiskebiomasse
(kg pr. ha)
200 219 247 272 288 300

Det oplyses, at denne sammenhæng kan beskrives ved M = b*x^a

a)

Bestem tallene a og b 

Håber nogen kan hjælpe. Har prøvet at læse på andre konferencer dog uden held og har prøvet lidt selv men ved ikke rigtig.. er gået lidt død i opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

Jep, du skal bruge potensregression.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav potensregression på de opgivne tabeldata.


Svar #3
10. marts 2011 af DJ0 (Slettet)

 ja okay, så er spørgsmålet hvordan jeg nemlig gør det? Det er det jeg har lidt problemer med, jeg har både T.I InterActive eller Excel ... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

Lav et punktdiagram i Excel med M som funktion af x. Højreklik så på et af dine punkter, og klik 'Indsæt tendenslinje' (eller noget i den stil). Vælg tendenslinjen 'Strøm', og vælg nederst at vise funktionen og R2-værdien.


Svar #5
10. marts 2011 af DJ0 (Slettet)

Har nu fået:

y = 31,618x0,5
R² = 1

Det vil sige a 0,5 og b = 31,618
 

Så er spørgsmålet:

Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%.? 

forresten(tak for hjælpen) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

Brug, at når x ganges med et tal k, ganges y med ka. Hvis x stiger med 50 %, svarer det til at gange med k = 1,5.


Svar #7
10. marts 2011 af DJ0 (Slettet)

 Fornemt 


Svar #8
10. marts 2011 af DJ0 (Slettet)

Takker for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b? Potens regression eller?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.