Matematik

Er linierne parallelle?

11. marts 2011 af TheLittleMiss (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg har fået opgaven:
Undersøg om m og l er parallelle:

m: 3x+y-8=0
l: 2x-6y-1=0

m: -3x+2y-4=0
l: 9x-3y-1=0


hvad skal jeg? Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2011 af Yow! (Slettet)

hint: se på normalvektorerne.....


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

To linier i planen er parallelle, hvis de har samme hældningskoefficient. Omskriv liniernes ligninger til formen y = ax + b og sammenlign så hældningskoefficienterne a .


Svar #3
11. marts 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 Hvordan kan jeg få dem omskrevet til y = ax+b? 

Jeg har skrevet om det i mine noter, men jeg kan ikke få det til at give mening. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

En simpel isolering af y.


Svar #5
11. marts 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 ok tak. :D


Svar #6
11. marts 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 Hvordan kan jeg finde hældningen i den første, når der ikke står et tal ved y?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når der ikke står et tal ved y, et det underforstået, at der står 1 , idet y = 1y . Man isolerer y ved at flytte de to andre led over på den anden side af lighedstegnet.


Svar #8
11. marts 2011 af TheLittleMiss (Slettet)

 Nårh ja! Selvfølgelig. Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2011 af bolani (Slettet)

så står der bare 1 foran y,


Skriv et svar til: Er linierne parallelle?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.