Kemi

Protolysegrad HELP!

11. marts 2011 af anonymii (Slettet)

I I en opløsning med den formelle koncentration 0,20M mht. 2-oxopropansyre, males pH til 1,62. Bestem protolysegraden.

Ved ikke hvordan jeg laver den ?
 

Håber nogen kan hjælpe :((


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2011 af mathon

ifølge Ostwalds fortyndingslov:

   pKs = 2.39

   Ks = 10-2.39

                                                         cs·α2 + Ks·α - Ks = 0   og   0 < α < 1

                                                         α = (-Ks + √(Ks2+4·Ks·cs)) / (2·cs)

   eller på TI-89

                                                         Define c = 0,2
                                                         Define k = 10^-2.39
                                                         solve(c*x^2+k*x-k=0,x) | x>0 and x<1
 


Svar #2
12. marts 2011 af anonymii (Slettet)

Skal jeg så bare indsætte min værdier ind i formlen ? Men er det ikke denne formel man normalt anvender til protolysegradeb ? --> α = [B]/ cs

 Og er Cs = 0.20 M ? men hvad skal jeg så bruge min pH til ?

Håber på lidt hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2011 af mathon

   eller

                     α = [H3O+] / cs   =   10-pH / cs


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2011 af mathon

             hvor
                               1)     solve(c*x^2+k*x-k=0,x) | x>0 and x<1  --->  x = 0,13 = 13%


                               2)     α = [H3O+] / cs = 10-pH / cs = 10-1.62 / 0,2  = 0,12    = 12%


Svar #5
12. marts 2011 af anonymii (Slettet)

Tusinde tak! Hvor er jeg dog glad for at du hjælper andre! Keep it ! :)Ved du evt. hvordan jeg skulle beregne Pks ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2011 af mathon

    ifølge Ostwalds fortyndingslov
                                                                 (α·cs)2 / ((1-α)·cs) = Ks
                                         
                                                                  α2·cs / (1-α) = Ks

                                                                  Ks = 0,132·0,2 / (1-0,13)  = 3,88506·10-3 

                                                                  pKs = -log(Ks) = -log(3,88506·10-3 ) = 2,41

                                                                  
                                                                 


Skriv et svar til: Protolysegrad HELP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.