Matematik

konstant acceleration

12. marts 2011 af hejhejsmukke (Slettet) - Niveau: A-niveau

 for en bevægelse med konstant acceleration (a) skal du : 

vise : v^2-v^2= 2*a(s-s0) , hvor v0 er hastigheden ved stedet s0


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2011 af mathon

     du har:
                           v = a·t + vo
              1)          a·t + 2vo = (v+vo)
              2)          t = (v-vo)/a
     og
                            Δs = (1/2)a·t2 + vo·t                           hvor (1/2)t  sættes uden for parentes

                            Δs = (1/2)·(at+2vo)·t                         hvori 1) indsættes

                            Δs = (1/2)·((v+vot                            hvori 2) indsættes

                            Δs = (1/2)·((v+vo)·(v-vo)/a                 der multipliceres med 2a på begge sider

                            2aΔs = (v+vo)·(v-vo)                          som ved brug af 3. kvadratsætning og Δs = s-so giver

                            2a(s-so) = v2- vo2


Skriv et svar til: konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.