Fysik

Fysik - reaktionsskema

13. marts 2011 af nothanks (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg skal opstille et reaktionsskema for 238-Pu.

Hvor mange henfald skal jeg så have med? Er det nok at skrive 238/94 Pu -> 234/92 U + 4/2 He? Eller skal jeg så skrive henfald for 234/92 U også? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2011 af peter lind

Det kommer an på hvad der præcist er spurgt om. Det er under alle omstændigheder ikke forkert at tage de følgende henfald med.


Svar #2
13. marts 2011 af nothanks (Slettet)

Rumsonden Galileo blev i 1989 sendt mod Jupiter. Rumsonden medbragte et minikraftværk, som produc- erede elektrisk energi ved hjælp af den energi, som frigøres ved henfald af det α-radioaktive nuklid 238Pu. Ved opsendelsen indeholdt minikraftværket 9,7 kg 238Pu. (a) Opstil reaktionsskemaet for henfaldet af 238Pu. (b) Beregn ud fra masserne af de partikler, der deltager i processen, α-henfaldets Q-værdi. (c) Beregn aktiviteten af 238Pu i minikraftværket ved opsendelsen. (d) Brug den fundne aktivitet og Q-værdien til at beregne effekten af kilden. I minikraftværket nyttiggøres en del af kerneenergien i form af elektrisk energi. Ved afsendelsen producerede minikraftværket elektrisk energi med effekten 280 W. (e) Beregn minikraftværkets nyttevirkning ved afsendelse.

Svar #3
13. marts 2011 af nothanks (Slettet)

 Det er opgaven.


Svar #4
13. marts 2011 af nothanks (Slettet)

 Og kan det her passe? b) Q=-(238,049553 u-234,040952088 u-4,002603 u)·c^2=-0,005997912·(2,99792·?10?^8 )^2=-5,39065447·?10?^14  MeV

<p class="MsoNormal" style="text-align:justify;text-justify:inter-ideograph; line-height:150%"><span style="font-family:Times;mso-fareast-font-family:"MS ??";mso-bidi-font-family: "Times New Roman""></o:p>

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2011 af peter lind

Du behøver ikke at angive de følgende henfald. De er helt irrelevant for opgaven. Der må forudsættes at energien fra disse er forsvindende i sammenligning med det første henfald.


Svar #6
13. marts 2011 af nothanks (Slettet)

 Tak.


Skriv et svar til: Fysik - reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.