Matematik

ligninger

14. marts 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 a) Løs ligningen:  7x + 8 = 30 + 3x + 5

 b) Beregn: 83 + 24 - 35 + 13

Svar #1
14. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

a) Ligningen hedder 7x +8 = 30 + 3x + 5

Træk 8 fra på begge sider

7x + 8 - 8 = 30 - 8 + 3x +5

Træk 3x fra, fordi der står + på højre side af =

7x - 3x = 27

Tilbage er der 4x, som deles med 4 så x går ud.

4x = 27

del 27 med 4

4x/4 = 27/4

x = 6,75

b)

8*8*8 + 2*2*2*2 - 3*3*3*3*3 + 13 kom med dit eget bud her først :-)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.