Matematik

Taylor

15. marts 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Det approksimerende trediegradspolynomium skal være et polynomium på formen:

p3(x) = a0 + a1 (x - x0) + a2 (x - x0)2 + a3 (x - x0)3

Bestem konstanterne a0, a1, a2 og asådan at

p3(x0) = f(x0)

p3´(x0) = f´(x0)

p3´´(x0) = f´´(x0)

p3´´´(x0) = f´´´(x0)

Jeg har fundet: f(x0) = a0       f´(x0) = a1             f´´(x0) = 2a2        f´´´(x0) = 6a3

Nu har jeg fire ligninger med fire ubekendte, hvor jeg får

a0= 1/2        a1= -√(3) / 2     a2 = -1/2             a3 = f´´´(π/3)

Jeg forstår bare ikke, a3. Jeg har løst det i MathCad.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er den samme opgave, som du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=986741#987633 , hvor du allerede har fået meget udførlig hjælp. Der er ingen grund til at starte den samme opgave i en ny tråd. Fortsæt diskussionen i den anden tråd.


Skriv et svar til: Taylor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.