Matematik

Hjælp blækregning!

15. marts 2011 af katrinelebæk (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har et par opgaver, som jeg ikke kan finde ud af, men som jeg håber, jeg kan få lidt hjælp til

Opg,1

Anne, Bo og Carsten skal dele 440kr;. Sådan at Bo får halvt så meget som Anne, og Carsten får 100.kr; mindre end Anne og Bo tilsammen.'

Hvor mange får de hver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

a+b+c = 440

b = 0,5*a

c = a+b - 100

Heraf indsættes:

a + (0,5*a) + c = 440

og

c = a+(0,5*a) - 100

dvs.

a+(0,5a)+(a+(0,5a) - 100) = 440

og dermed

a + 0,5a + a + 0,5a - 100 = 440 <=> 3a = 540 <=> a = 540 / 3 = 180. Dvs. at Anne skal have 180 kroner.

b = 0,5*180 = 90. Dvs at Bo skal have 90 kroner.

440 - 90 - 180 = 170. Dvs. at Carsten skal have 170 kroner.


Skriv et svar til: Hjælp blækregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.