Fysik

Hvorfor atomerne udsender lys i ”linjer”?

15. marts 2011 af Supfie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Redegør kort for hvorfor atomerne udsender lys i ”linjer”.

Er der nogen der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

"Linier" betyder "med bestemte bølgelængder". Dvs. med bestemte frekvenser f = c/λ. Dvs. med bestemte fotonenergier Efoton = h·f.

Atomer udsender lys, når deres elektroner "falder" fra en skal til en lavere skal. Derved mister de en energi, der svarer til forskellen mellem skal-energierne. Denne energi udsendes som fotoner. Efoton = E2 - E1.

Fotonerne kan altså ikke have alle energier, men kun de energier, der er forskellen mellem to skal-energier.


Svar #2
16. marts 2011 af Supfie (Slettet)

 Tusind, tusind tak!


Skriv et svar til: Hvorfor atomerne udsender lys i ”linjer”?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.