Kemi

basestyrken af natriumcarbonat

16. marts 2011 af admin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til følgende kemispørgsmål:

Du har noget natriumcarbonat (Na2CO3), hvor CO32- ionen er en base. Find ud af basestyrken. Denne ion kan optage en proton fra et vandmolekyle, skriv reaktionen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2011 af mathon

ved 25ºC

            pKb = 14 - pKs2 = 14 - 10,40 = 3,60


Svar #2
16. marts 2011 af admin (Slettet)

Kan du uddybe venligst?? Hvordan kom du frem til at pKs2 = 10,4??


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2011 af mathon

opslag


Svar #4
16. marts 2011 af admin (Slettet)

du hjælper ikke særlig meget ved at sige "opslag"


Svar #5
16. marts 2011 af admin (Slettet)

Nå, ligemeget, tak for hjælpen, forstod godt det sidste :)


Skriv et svar til: basestyrken af natriumcarbonat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.