Matematik
HHX Eksamensopgave maj 2010 Matematik A
Hej jeg søger en der kan hjælpe mig med denne opgave, jeg har løst 1-4 men er kørt fast ved opgave 5.
Håber der er en der kan hjælpe, opgave sættet kan findes på: http://uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20hhx%20og%20htx/100603_mat_A_hhx_opgavesaet.ashx
Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe (:
Svar #1
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Find alle stamfunktioner til f(x) og tilpas konstanten k , så F(1) = 5 .
Svar #4
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Opg 5
Funktionen f(x) er defineret ved f(x) = 4x3 -4x +2 , altså et simpelt polynomium. Benyt formlen
∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k
til at bestemme stamfunktionerne til f(x).
Svar #6
16. marts 2011 af Sofistic (Slettet)
Det er da også dumt at hente en besvarelse - om du så havde point.
Du kan jo bruge den hjælp de andre tilbyder dig, så har du også del i at løse opgaven :-)
Svar #7
16. marts 2011 af Dimo (Slettet)
Hm, er det den samme opgave vi kigger på, for den jeg har der er funktionens forskrift denne:
f(x)=0,1x^5+0,4x^3+0,5x
Svar #8
16. marts 2011 af Dimo (Slettet)
Vil heller ikke bruge en hentet besvarelse men vil finde ud af hvordan den skal løses derved
Svar #9
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#7
Brug # , så det er mere klart, hvem du henvender dig til.
Der er tilsyneladende to Opgaver 5 i det sæt du linkede til i #0. Jeg kiggede på den første. Du skulle så have bemærket, at det er Delprøve 2, du kigger på.
a) Beregn f(0,4)
b) Beregn f(1) - f(0,9) og sammenlign med påstanden.
c) Beregn A = 0∫1 (x - f(x)) dx
Svar #11
16. marts 2011 af Moderatoren
Der er nu også hjælp til at forstå hvordan de skal besvares.. Men gratis hjælp her er vel også fint:)
Svar #12
16. marts 2011 af Dimo (Slettet)
Kan kun håbe der stadig er nogen online der kan hjælpe, men har desværre også problemer med opgave 6, stadig den med hjælpe midler
Svar #13
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#12
Opg 6. a) Find maksimum for funktionen f(x), dvs. løs ligningen f'(x) = 0 .
b) Løs ligningen f''(x) = 0 .
Svar #14
16. marts 2011 af Dimo (Slettet)
#13
Hvorfor finder man frem til maksimum ved at sætte f'(x)=0?
Svar #15
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#14
Det burde være kendt, at lokale ekstremer for en funktion f(x) skal søges blandt løsningerne til ligningen f'(x) = 0 . Derefter vises det ud fra fortegnsvariationen for f'(x), om der er tale om et maksimum eller minimum.
Skriv et svar til: HHX Eksamensopgave maj 2010 Matematik A
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
