Matematik

Sinus og cosinus opgaver, hjælp!

16. marts 2011 af Tinaa09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej 

Nogen der kan lave de her opgaver og hjælpe mig med udregninger. 4 opgaver fra bogen "MAT 1" ?

845
To lige høje højhuse ligger i en indbyrdes afstand på 250 m. Sigtelinjen fra foden af det ene højhus til toppen af det andet danner en vinkel på 17 grader med vandret. Beregn husenes højde.

881
I et parallelogram har diagonalerne længderne 8.64 og 6.92. Desuden danner de en vinkel på 62 graader med hinanden. Bestem siderne i parallelogrammet.

879
I trekant ABC er B = 65, c = 69 og A = 72 grader. Bestem længden af medianen fra A. Find desuden de vinker, som medianen danner med siden BC.

884
I trekant ABC er C = 36.94 grader, a = 6.923 og b = 4,142. Beregn længderne af trekantens medianen. 


Hilsen Tina


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

845. Lav en tegning. Find en retvinklet trekant til bestemmelse af husenes højde.

881. Benyt, at diagonalerne i et parallelogram skærer hinanden i deres midtpunkt.

Lav tegninger og markér, hvad der er kendt, og hvad der skal bestemmes.


Svar #2
16. marts 2011 af Tinaa09 (Slettet)

Ja, der har du ret, men hvilke formler er det man skal bruge, og hvordan finder man ud af det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

879 og 884

Lav tegninger, så det er klart, hvad der skal bestemmes. I 879, mener du B = 65º eller b = 65 ?


Svar #4
16. marts 2011 af Tinaa09 (Slettet)

Mener B = 65 grader ;)

Ved du hvordan man finder medianen`?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

879. Find først a og b ved hjælp af sinusrelationerne. Dernæst findes ma som side i en trekant med vinkel B og sider c og a/2 ved hjælp af cosinusrelationen. De søgte vinkler kan dernæste bestemmes ved hjælp af en cosinusrelation.

884. Beregn c ved hjælp af en cosinusrelation. Benyt derefter de færdige udtryk til beregning af medianernes længder ud fra sidernes længder.


Svar #6
16. marts 2011 af Tinaa09 (Slettet)

 Okay mange tak (: 

Men det med medianerne, skal man bare måle? Har ik helt forstået det. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, de skal beregnes. En median går fra en vinkelspids til midtpunktet af den modstående side.

Der gælder således

ma = (1/2)·√( 2b2 + 2c2 -a2 )


Svar #8
16. marts 2011 af Tinaa09 (Slettet)

 Jaa men hm hvordan beregner man den? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Se #7 .


Svar #10
16. marts 2011 af Tinaa09 (Slettet)

Nååh hov det havde jeg slet ik set :b

Men okay mange taak! (:


Skriv et svar til: Sinus og cosinus opgaver, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.