Matematik

Hjælp til differentialregning

17. marts 2011 af tobl2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sidder med en træls opgave jeg ikke helt kan finde ud

Se fil


Svar #1
17. marts 2011 af tobl2 (Slettet)

her

Vedhæftet fil:383.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2011 af Duffy

Opstil et funktionsudtryk, der udtrykker den samlede pris alt efter hvor lang y og x er,

og arealet hele tiden fastholdes på 32.000 m2...


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2011 af mathon

            hegnprisen er p og (3p)  kr per meter

                                                areal                                    
                                           x·y = 32000 ⇔ 

                                           y = 32000/x


                        udgift:
                                        U = x·(3p) + x·p + 2y·p = 4px + 2p(32000/x)

                                        U(x) = 4px + 64000p/x

                                        U '(x) = 4p - 64000p/x2

ekstremum kræver
                                        U '(xo) = 0 = 4p - 64000p/xo2     xo>0        som multipliceres med (xo2/4p)

                                                       xo2 - 16000 = 0

                                                       xo = 40√(10) ≈ 126,5

     fortegnsvariation for U '(x):          -                0              +
                                            x:  0__________126,5___________
                   monotoni for U(x):   aftagende         min.      voksende

den prisoptimale indhegning
er således
                                                     x ≈ 126,5 m

                                                     y = (32000 m2) / (126,5 m) ≈ 253 m


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.