Matematik

har brug for et hint Sec A

17. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 Hej

jeg ved ikke hvordan jeg skal starte med at regne følgende.

sec A-SinA tanA - cosA

ville nok starte med at lave sec A til 1 / cos A - men resten ved jeg slet ikke hvordan jeg regner ?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

tan A= sin A / cos A



Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt også, at cos(A)2 = 1 -sin(A)2 . Det hele reduceres til 0 .


Svar #3
17. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 tak for dette 

kommer det så til at se således ud =sec A-sin A tanA - 1-sinA 

reduceres udtrykket til = 0 

fordu sinA udlignes og sec og tanA udlignes ? for jeg forstår ikke helt hvorfor jeg skal gøre som jeg gøre.

 når du skriver 1-sin(A9^2 betyder det så at A altid er ^2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg forstår ikke, hvad du skriver der.

Vi har

sec(A) -sin(A)·tan(A) -cos(A) = 1/cos(A) -sin(A)·sin(A)/cos(A) -cos(A)

                                                   = (1 - sin(A)2)/cos(A) -cos(A)

                                                   = cos(A)2/cos(A) - cos(A)

                                                   = cos(A) -cos(A)

                                                   = 0


Svar #5
19. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 #4 Det jeg sådan spørger om er, hvorfor du gøre hvad du gøre i trinene. 

tak for svaret,


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg indsætter definitionerne for sec(A) = 1/cos(A) og tan(A) = sin(A)/cos(A) . Der er to brøker med cos(A) i nævneren. De to led samles sammen til 1 - sin(A)2 i tælleren . Jeg benytter så den velkendte form for Pythagoras, at 1 - sin(A)2 = cos(A)2 . Resten burde være indlysende.


Svar #7
19. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 #6 tak for forklaringen 


Skriv et svar til: har brug for et hint Sec A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.