Almen studieforberedelse (AT)

Politisk selviscenesættelse - materiale?

17. marts 2011 af Liivs (Slettet)

Hej! Jeg mangler noget materiale, hvori det er klart at politikere iscenesætter sig selv gennem medier.. Det burde være ligetil, men kan simpelthen ikke finde noget... Har overvejet Obama's valgkampagne, men jeg vil helst ikke ud i at skulle analysere sidelange taler.

Mine fag er samfundsfag og oldtidskundskab, og mit emne er: Selviscenesættelse gennem kunst i det gamle romerrige, med perspektivering til nutidens politiske selviscenesættelse ved brug af medier.

Har i nogle forslag til hvem/hvad jeg kan tage fat på inden for politik?

Hilsen Liv


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af Mikkel91 (Slettet)

Søg eventuelt på Cicero (gammel romersk politikker) . 

Der findes noget skulptur tilknyttet ham på museet overfor tivoli (kan selvfølgelig ikke huske navnet på museet).

Held og lykke ;)


Svar #2
17. marts 2011 af Liivs (Slettet)

Jeg mangler desværre primært noget om nutidens politikeres brug af det sociale medie... Men vil da holde Cicero i tankerne, hvis Kejser Augustus' selviscenesættelse ikke er nok ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2011 af Julieeko (Slettet)

Jeg har om politikernes brug af facebook. Hvordan de iscenesætter dem selv men samtidig også deres politiske synsvinkler mv. :-)


Svar #4
17. marts 2011 af Liivs (Slettet)

Julieeko: Fedt! hvordan lyder din problemformulering, og hvilket materiale bruger du?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2011 af SWW (Slettet)

orv har jeg også om, men synes det er svære end jeg lige havde regnet med. kunne man få lov at høre din problemformulering ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2011 af SWW (Slettet)

evt litteratur liste ?


Svar #7
19. marts 2011 af Liivs (Slettet)

Jeg er desværre ikke færdig med min problemformulering endnu, og aner ikke hvilket litteratur jeg skal bruge.. Synes også det er svært at komme igang med!


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. marts 2011 af kartoffelman (Slettet)

 Du kan bruge Poul Nyrup Rasmussen - du kan læse om det i "Magtens Billeder" af Jesper Bæk side 67-73. Endvidere kan du kigge på hans hjemmeside hvis du vil have noget Web 2.0 teori indover: www.nyrup.dk


Brugbart svar (2)

Svar #9
21. marts 2011 af mrspanda12 (Slettet)

 Hej. Jeg har om politikeres selviscenesættelse i dansk og samfundsfag. I dansk bruger jeg tv-udsendelsen "En helt almindelig, ualmindelig familie" der handler om Lars Løkke Rasmussens familieliv. Her er selviscenesættelsen HELT klar!


Brugbart svar (1)

Svar #10
22. marts 2011 af DonLektio (Slettet)

Jeg har også om politisk selviscenesættelse!

Jeg har valgt at bruge bogen "Massemedier og politisk kommunikation" af Finn Rasmussen, der er super god! Ydermere skal jeg analysere samme film, som ovenstående indlæg, nemlig "En helt, almindelig, ualmindelig familie", da jeg har mediefag B.

Min kombination af fag er samfundsfag A og mediefag B.

Det eneste problem jeg har, pt., er, at jeg mangler lidt empiri i form af artikler, så hvis der er nogen, der har nogle gode forslag må i meget gerne skrive til mig! :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. marts 2011 af CecilieOST (Slettet)

Kan helt klart anbefale artiklen "Hjemme hos din politiker", som diskuterer, hvorfor vi skal vide så meget om politikernes privatliv! Hvis man bare søger på den i googles søgefelt er det den første tekst, den er fra Politikken!


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. marts 2011 af oliverub (Slettet)

Jeg skriver ligeledes i Dansk, Samfundsfag. Benytter foruden dokumentarten "En helt ualmindelig almindelig familie" om Lars Løkke, også afsnit 10 af Borgen, der omhandler samme emne.

Til gengæld er jeg lidt på bar bund i forhold til hvilke samfundsfaglige teorier der kan benyttes i forbindelse med den her opgave - er der nogle med gode idéer?


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. marts 2011 af mrspanda12 (Slettet)

Vi har åbenbart samme emne i de samme to fag. Jeg anvender teori om hvordan forholdet ml. politikere og vælgere har ændret sig i takt med at samfundet har udviklet sig fra industrisamfundet til det senmoderne samfund. Herunder både hvordan partierne og politikerne har ændret sig og hvordan vælgeradfærden har ændret sig (der står både noget om det i "politik, magt og demokrati i Danmark" og i ovennævnte bog af Finn Rasmussen. Desuden diskuterer jeg hvilke motiver der ligger bag når politikerne iscenesætter sig selv (som i "en helt almindelig, ualmindelig familie") hvor jeg anvender Anthony Downs teori om stemmemaksimering. Håber det kunne hjælpe lidt :)

Er der til gengæld nogen der ved hvor man kan finde meningsmålinger/undersøgelser/artikler der fortæller noget om hvilken effekt politikernes selviscenesættelse har på vælgernes valg?


Svar #14
26. marts 2011 af Liivs (Slettet)

Tak for svaret alle sammen.

Mit fokus er dog lidt anderledes, eftersom jeg har om magtens mænd i oldtiden:

Min problemformulering lyder:

• Redegør for begrebet selviscenesættelse, med inddragelse af Giddens og hans teori om den moderne selvidentitet

• Undersøg hvordan kejser Augustus’ selviscenesættelse gennem kunst adskiller sig fra den selviscenesættelse mange politikere i dag ved hjælp af moderne teknologi praktiserer.

• Diskutér effekten af selviscenesættelsen i antikken og i dag, inddrag herunder om der er/var tale om manipulation, eller om det var og stadig er, en reel måde at få politiske budskaber ud på

Jeg leder også selv efter en meningsmåling, men har ikke fundet nogen :(


Brugbart svar (1)

Svar #15
28. marts 2011 af CecilieOST (Slettet)

Hvordan lyder din problemformuleringen Mrspanda12, jeg tror nemlig vi har akkurat det samme, men jeg kan bare ikke formulere det rigtigt? Håber, du vil hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
29. marts 2011 af poynter (Slettet)

Liivs: jeg har om det samme bare i latin i stedet for old og har samme problem med at finde en tale fra nutiden. Jeg har ikke selv læst det men jeg er blevet anbefaldet Harald Børstings tale fra da han ville være formand for LO: Måske den kan bruges?


Brugbart svar (1)

Svar #17
21. maj 2011 af maoammoaoam (Slettet)

 Artiklen politisk holdninger afsløret med marketing-kneb af thomas hoffmann kan bruges.

Jeg har også brugt Anthony Giddens - den tredje ved. Nye dilemmaer i det senmoderne samfund


Skriv et svar til: Politisk selviscenesættelse - materiale?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.