Matematik

bestem tallet c, så 4 er en rod i andengradsprolynomiet

17. marts 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.. argh har glemt, hvordan man regner en sådan opgave ud

Bestem tallet c, så 4 er en rod i andengradspolynomiet f(x) = 2x^3 - 10x + c 

Hvordan er det nu man gør, kan i hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Polynomiet, som det er skrevet, er ikke et 2.-gradspolynomium.

Det ønskes, at x=4 er en rod i f(x). Der skal da gælde f(4) = 0 . Indsæt x=4 og isoler c .


Svar #2
17. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 hov jeg skrev den forkert op.. f(x) = 2x^2 - 10x + c


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men fremgangsmåden er som beskrevet i #1. Der skal gælde f(4) = 0. Beregn nu c .


Skriv et svar til: bestem tallet c, så 4 er en rod i andengradsprolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.