Matematik

bestem en lineær funktion

17. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 Hej jeg får udgivet nogle punkter og skal ud fra dem bestemme funktionen f(x)=ax+b 

Jeg vil høre om jeg har gjort det korrekt.. 

Punkterne vi får oplyst er A(3,7) og B(9,25)= x1,y1 og x2,y2 

Bestem a= y2-y1 / x2-x1  = (25-7) / (9-3)
               a= 3

Bestem b= y1-a*x1  = 7- 10*3
              b= -23 

f(x) = 3x-23
             


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hældning korrekt

Hvor får du 10 fra i b= y1-a*x1 = 7- 10*3?


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Koefficienten b er ikke korrekt. Man får b = 7 - 3·3 = -2

Prøv i øvrigt selv efter ved at indsætte de to punkter i den færdige ligning. De skal jo passe.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2011 af mathon

                     b= y1 - 3·x1 = 7- 3·3 = 7 - 9 = -2

                     f(x) = 3x - 2


Svar #4
17. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 Ja undskyld, det var en skrivefejl, men tak :-) 


Skriv et svar til: bestem en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.