Kemi

Hjælp med kemispørgsmål

18. marts 2011 af admin (Slettet) - Niveau: B-niveau

har fået stillet spørgsmålet:

Hvordan reagerer AlCl3 som syre?

Er det ikke sådan her

Al3+ + Cl- ---> AlCl3


Svar #1
18. marts 2011 af admin (Slettet)

Desuden, er der nogen der ved, hva pH er for 0,1 M AlCl3


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. marts 2011 af exutu (Slettet)

Ikke helt...

AlCl3 opløses:

AlCl3 ---> Al3+ + Cl

I vandig opløsning dannes et kompleks:

[Al(H2O)6 ]3+ + H2O <=> [Al(H2O)5(OH)]2++H3O+

(Det er faktisk en diprot syre så det næste kompleks kan reagere videre):

[Al(H2O)5(OH)]2++H2O   <=> [Al(H2O)4(OH)2]+ + H3O+


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. marts 2011 af exutu (Slettet)

Når du udregner pH skal du huske at C(AlCl3) = C(Al3+)

(og du kan negligere den anden ligevægt)


Svar #4
18. marts 2011 af admin (Slettet)

Så altså Cl- spiller altså ikke en rolle når man skal beregne pH?? Hva er pH for Al3+ så, for jeg kan ikke finde det nogen steder??


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. marts 2011 af exutu (Slettet)

Slå Ka op og brug formlen:

[H+]=(-Ka+√(Ka2+4*Ka*C(Al3+))/2

-log[H+]=pH

(går ud fra i ikke har lært at udregne pH ud fra massebevarelse og ladningsbevarelsen (hvilket ellers giver mere mening))


Svar #6
18. marts 2011 af admin (Slettet)

det har vi ikke


Svar #7
18. marts 2011 af admin (Slettet)

Hva er pKs for AlCl3 så?? Den har jeg brug for at vide


Brugbart svar (2)

Svar #8
19. marts 2011 af exutu (Slettet)

pKa for Al3+ er 4,96 men næste kan slå det selv op i en databog eller på nettet...


Svar #9
19. marts 2011 af admin (Slettet)

pKb for Cl- er 21, så pKs for Cl- må være -7... hvilken en af disse to spiller en rolle for pH-værdien


Brugbart svar (2)

Svar #10
19. marts 2011 af exutu (Slettet)

Da HCl er en stærk syre vil den IKKE dannes i vandige opløsninger.l


Skriv et svar til: Hjælp med kemispørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.