Matematik

Reducering

19. marts 2011 af Roswall (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg står i situationen hvor jeg er i tvivl om hvad jeg skal gøre.

Jeg har stykket 3(p+q)^2-6p(q-p) som jeg så skal reducerer, men jeg ved ikke i hvilken rækkefølge jeg skal regne den første parentes ud. skal jeg starte med at regne potensen ud, og derefte sætte resultatet i parantes og gange med 3 bagefter?

3(p+q)^2=3(p^2+2pq+q^2)=3p^2+6pq+3q^2 er det rigtigt?

i så fald vil reduceringen se såddan her ud:

3(p+q)^2-6p(q-p)=3p^2+6pq+3q^2-6pq+6p^2=9p^2+3q^2

jeg vil bare vide om det jeg gør er rigtigt eller om det er en anden måde man skal reducerer det på, gerne med en forklaring på hvordan den første parantes skal regnes ud.

på forhånd tak for hjælpen :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

Det må du selv om, gør hvad du synes er lettest.


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ja, det er korrekt reduceret.


Svar #3
19. marts 2011 af Roswall (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.