Fysik

fysik HJÆLP!

19. marts 2011 af f-afg-s (Slettet)

hej

Jeg sidder med en opgave, som jeg slet ikk kan forstå, selvom den lyder ret nem.

opgaven lyder følgende:

i et eksperiment undersøges, hvor lang tid det varer, før en konstantantråd brænder over. I eksperimentet benyttes en tynd konstantantråd med tværsnitsareal 0,035mm^2 og massen 3,39mg

a) bestem trådens længde

håber du kan hjælpe

på forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt massefylden for konstantan til at beregne trådens volumen og divider dette med tværsnitsarealet.


Svar #2
19. marts 2011 af f-afg-s (Slettet)

 Undskyld jeg er helt lost :( 

mener du ikk jeg skal bruge følgende formel:

R=p*(L/A)?


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Du kender massen m af tråden. Så er trådens rumfang V = m/ρ , hvor ρ er materialets massefylde.

Endelig er V = L·A , hvor L er trådens længde, og A er trådens tværsnitsareal. Altså

L = V / A = m / (ρ·A)


Svar #4
19. marts 2011 af f-afg-s (Slettet)

Men ved du hvad densiteten af kontantandtråd er ? Ja,  nu forstår jeg det bedre:)


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan sikkert slå det op eller google dig til det.


Svar #6
19. marts 2011 af f-afg-s (Slettet)

 okay tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: fysik HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.