Almen studieforberedelse (AT)

mediernes fremstilling af politikerne AT STX

20. marts 2011 af derforik (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejza :) 

Jeg skal skrive om hvordan medierne fremstiller politikerne :) i samf. B og dansk A, hvor jeg i dansk har valgt at lave en dokummentar analyse og i samf. ved jeg ikke helt hvad jeg skal tage fat på :/ kan nogen komme med gode forslag? 

det er den film om mogens lykketoft, og hvis nogen har an analyse vil det være helt perfekt :) 

Derudover ved jeg hellere ikke hvordan min problemformulering skal lyse? :S meget forvirrende men jaa, hvis nogen kan komme med nogen gode forslag så vil jeg være meget taknemlig :) 

Tak på forhånd folkens :D 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af JJ-cool (Slettet)

Forslag:
dansk: analyse af dokumentaren med henblik på selviscenesætelsen, fiktions- og faktakoder, typer af dokumentaer osv
Samf: Den moderne politikerrolle idag - hvorfor mere personenen end sagen? Sammenhængen mellem selvfremstillingen og ideologien osv

klogere??
 

problemformulering:Forslag:
Hvorfor siscenesættes politikerren som han gør i NN udsendelsen???


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2011 af nameit (Slettet)

Jeg er i gang med næsten det samme ;) Det er bare politikeres iscenesættelse i USA, men fokus på Barack Obamas selviscenesættelse.

Jeg skal analysere nogle klip på Youtube af Barack Obama og Hillary Clinton, og der laver jeg en kommunikationsanalyse, hvor jeg analyserer på deres retorik, mimik og omgivelser.
I samfundsfag bruger jeg teoretikeren John Thompson, som har skrevet nogle bøger om identitetsdannelse gennem medierne :)

Jeg har ikke gennemtænkt mine metoder helt endnu, men det er da et udgangspunkt, ved ikke om der er noget af det der måske kan bruges? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2011 af rikkeschlamovitz (Slettet)

 Jeg skriver også om Barack Obamas selviscenesættelse og så laver jeg en komparativ analyse med Sarah Palin. En god bog om USA's politik og kultur er af Mads Fuglede den universelle Nation

I hvert flad (om enten det er USA eller danmark) så er en komparativ analyse en god ide til Samf. Og så almen inddragelse af nogle gode teorier om selviscenesættelse (sociologi) og politiologi måske.

Der er en bod der hedder "Det Politiske Superbrand" fra Børsens forlag der også er skidegod på det emne. Der er en 30 siders indledning fyldt med guldkorn. Håber du kunne bruge det. 


Skriv et svar til: mediernes fremstilling af politikerne AT STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.