Dansk

Dansk eksamen.

20. marts 2011 af Mongomaniac - Niveau: 9. klasse

Jeg er på nuværende tidspunkt igang med at gøre mig klar til min eksamen i dansk om et par måneder, ved at have tekster osv. klar til når jeg skal trække. 

Mit håb er at jeg vil trække enten samfundskritikere, det moderne gennembrud eller et emne vi kalder betydningen.

Det er det sidste jeg vil snakke om, jeg har fortolket mig frem til (ud fra lærerens forklaring) at der her altså er tale om en slags Eksistentialisme. Altså at finde meningen med vort eksistens.

Ville i mene at en bog som f. eks. Harry Potter og Dødregilierne kunne bruges? 

Jeg tænker her på alle dens alkymistiske symboler, så som dødens port i mysteriedepartementet, det gyldne lyn, mørkets tegn osv. Samtidig så har bogen en slående lighed med fortællingen om Herodes og Jesus fra Bibelen, og jeg ved ikke om nogen har set traileren for den næste film, men "why do you live" "because of i have something worth living for". 

Jeg vil derfor mene at netop denne vil være perfekt til en analyse.

Tror i jeg har mulighed for at vælge den, eller er jeg ude hvor jeg ikke kan bunde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

Det er jo sådan set ligemeget om den kan bruges eller ej. Det afgørende er, at du kan argumentere for hvorfor du netop mener den er relevant. Fortolkningen bærer jo ligeledes præg af en vis subjektivitet..


Svar #2
20. marts 2011 af Mongomaniac

 Det kommer jo helt an på hvordan jeg vælger at fortolke den, men den bliver nok ikke helt objektiv. På den anden side så skal jeg jo fortolke ud fra mit overemne betydningen, og så kan jeg jo pludselig være både objektiv og subjektiv.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2011 af KemFysBio (Slettet)

Hmm. Hvor godt et kendskab har du til filosofi?
Emnets besvarelse er ellers bestående af dybest set det individuelle menneskes livsforståelse og erfaring(Subjektivt).
Har du en vis kendskab eller interesse, så ville jeg råde dig til at søge ind til Plato og Sokrates, fremlægge deres syn på vor eksistens mening, referere eller perspektivere til bøger der har en punkter til sammenligning(det ville være en objektiv besvarelse).
Til eksamen syntes jeg du bør gribe emnet objektivt an, og afslutte med dit eget synspunkt, da det vil vise at du har taget stilling til emnet. Men har du i forvejen ingen kendskab eller interesse vil det nok være selvmord medmindre du virkelig begynder at læse op på emnet, at komme ind på filosofi uden faglig viden er som at vandre ind i den forbudte skov, spørg din lærer om mening.
 


Skriv et svar til: Dansk eksamen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.