Almen studieforberedelse (AT)

HJÆLP!!! Sidder fast i mit AT.

20. marts 2011 af ad-bas (Slettet)

 Hej jeg har et problem. 

Jeg skal skrive AT, men har lidt problemer med det.

her min opgave, og grunden til jeg sidder fast skriver jeg i bunden

Forside

Indledning: (Til sidst)
Almen Studieforberedelse handler om samarbejdet mellem to fag. I AT skal hvert fag belyse en slags metode og hvordan de to fag hjælper hinanden med at forstå den udvalgte sag.
De tog fag jeg vil bruge er dansk, hvor jeg vil benytte mig af den sociologiske metode og filosofi, hvor jeg vil anvende den humanistiske metode. Min sag lyder således: Den narcissistiske Facebook generation. Mit hovedspørgsmål er: Hvordan kan man forklarer/forstå at Facebook er et oplagt medie for en narcissistisk karakter.
Ved at belyse min sag og mit hovedemne, vil jeg
- Præsentere min sag og mit hovedspørgsmål (Hvad skal undersøges)
- Vække læserens opmærksomhed (Hvad er det interessante ved denne sag)

Hovedspørgsmål / Problemformulering
Hvordan kan man forklarer/forstå at Facebook er et oplagt medie for en narcissistisk karakter.

Underspørgsmål / Problemstillinger
1) Viden om narcissisme.
2) Viden om Facebook.

Jeg vil bruge et spørgerskema til at finde ud af hvor stor forskellen er mellem 16-20 årige. Jeg vil bruge min egen klasse, fordi det er normalt i denne alder, man plejer at bruge Facebook minimalt, og så vil jeg bruge en 9. klasse, da det mest er i den alder man plejer at komme ind i selviscene¬sættelsens verden.
Empiri:

Metode:
I dansk vil jeg bruge den sociologiske metode.

Teori:

Empiri

Metode:
I filosofi vil jeg bruge den humanistiske metode

Teori

Delkonklusion:
1) Narcissisme er defineret af Freud og hans tankegang. Myten bag narcissisme, kommer fra det græske og romerske oldtid, men er defineret og skrevet af Freud. Myten om Ekko og Narkissos handler om et kærlighedsforhold. Men dette forhold fejler sørgeligt nok. Ekko var i sin pubertet en smuk pige, der var god til at snakke og få andre til at lytte meget opmærksomt til det hun havde at sige. Men en dag gik det meget galt for sig. Hera var en dag på udkig efter nogle at Zeus’ elskerinder, men på uheldigvis faldt hun i snak med Ekko, der plaprede løs så det lykkedes elskerinderne flygte. Dette blev Hera meget sur over og hun følte sig forrådt. Som straf fik Ekko taget sine forføriske talegaver og blev kun i stand til at gentage hvad folk allerede havde sagt.
Hun mødte så Narkissos på en af sine ensomme vandringer, og han var også ung og smuk som hende selv og det blev den store lidenskab fra hendes side, men han blev kun forvirret at hendes meningsløse gentagelser.
Dette resulterede i at Ekko igen blev efterladt i ensomhed, og forsvandt langsomt væk, og til sidst var der kun hendes stemme tilbage. Denne stamme hører vi i dag, når der et sted er Ekko.
Dette gjorde at Narkissos blev upopulær hos Nemesis, som er Gudinde for retfærdighed og hævn. Narkissos blev straffet for sin tåbelighed, da havde et objekt han kunne elske, men han følte ikke kærlighed for hende. Derfor fik han den straf at han forelskede sig i sig selv. En dag da han var på jagt, hvilte han sig ved en skovsø og der faldt han i dyb kærlighed med sit eget spejlbillede i vandet. Fascinationen af sig selv blev så stor at han døde af det – nogle andre versioner af myten siger at han til sidst faldt i søen og blev opslugt af sig selv, andre at han udhungredes ved søen i smerte og fortvivlelse.
’’Sådan kan det altså gå. Glemmer man sit sande selv og sine udadvendte muligheder så taber man sig selv. Enten gennem regulært selvtab (Ekko) eller gennem fortvivlet selvkærlighed (Narkissos)’’

2) Meningen med Facebook er den at …
Facebook har udviklet sig …
Jeg vil i dette forløb se om der er en forskel i aldersgruppen fra 16 år til 19 år, i hvordan man bruger Facebook. Dette vil jeg gøre

Samlet konklusion:
Hvis man kigger på Facebook som et spejl, så kan det forstås at folk bruger Facebook til at iscenesætte sig selv på, da Narkissos gjorde det samme.

Litteraturliste:

Bilag:
1. Et spørgerskema
2.

Perspektivering til studierapport.

Litteraturliste:

Bilag:
1. Spørgerskema:
Dette spørgerskema skal hjælpe mig i mit AT – forløb. Du må meget gerne begrunde svarene, i stedet for bare at skrive ’’ja eller nej’’.

1) Hvor gammel er du?


2) Hvilken klasse går du i?


3) Har du Facebook?


4) Hvor ofte er du på om måneden?


5) Bruger du din profil fuldt ud (Med det mener jeg om du har udfyldt alt i din profil, så alle kan læse hvilken slags person du er)?


6) Hvor tit opdatere du dine statusser?


7) Omhandler dine statusser tit hvordan du har det følelsesmæssigt?


8) Er det vigtigt for dig at dine venner ved hvad du laver, at de han se hvem du er venner med og se dine billeder fra din weekend/ferie?


9) Hvad synes du personligt om Facebook og kom med en begrundelse.

Dette var min opgave!

Men jeg har problemer med Metode Empiri og Teori.

Også kan jeg heller ikke finde ud af det jeg skal skrive til mit anden problemstilling.

OG fylder min opgave ikke for lidt? 

uhhh stress håber der en der kan hjælpe... 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af 215 (Slettet)

 køb AT bogen.. din bibel til AT


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2011 af Idaxx (Slettet)

Ja. Du finder alt i AT-bogen - men har du ikke også noget vejledning med dine lærere, der skal hjælpe dig med disse spørgsmål? :)


Svar #3
20. marts 2011 af ad-bas (Slettet)

 Nej fordi vi skal aflevere i morgen og vi får ikke mere vejledning.  Ret nedern, derfor ville jeg se om det var muligt at få noget vejledning eller et venligt vink om hvordan det så ud :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. marts 2011 af JJ-cool (Slettet)

lidt svært at hjælpe, når du ikke oplyser fagene


Svar #5
20. marts 2011 af ad-bas (Slettet)

 mine fag er dansk og filosofi


Skriv et svar til: HJÆLP!!! Sidder fast i mit AT.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.