Matematik

rumgeometri

20. marts 2011 af 11111111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan man omskrive denne planens ligning: 2x+2y+2=2

så den kommer til at ligne planets ligning? a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0) = 0


Svar #1
20. marts 2011 af 11111111 (Slettet)

 rettelse: 2x+2y+z=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du skal benytte kvadratkomplettering.


Svar #3
20. marts 2011 af 11111111 (Slettet)

 og det er ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 nej, undskyld det er kuglens ligning.

Her skal du gå baglæns.


Svar #5
20. marts 2011 af 11111111 (Slettet)

 jeg ved godt jeg skal gå baglæns.. Men jeg kan virkelig ikke løse denne ligning?

Kunne du hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du tænker på ligningen for en tangentplan til en kugle. Men du kan ikke bestemme kuglens centrum alene ud fra planens ligning.


Svar #7
20. marts 2011 af 11111111 (Slettet)

 neej men jeg vil bruge planens ligning samt et punkt.. så kan jeg bruge formlen " afstand mellem punkt og plan?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, så er det planens ligning på normeret form, der skal anvendes: (ax + by + cz + d)/√(a2 + b2 + c2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

du kan benytte afstandsformlen dist = 0


Svar #10
20. marts 2011 af 11111111 (Slettet)

 Det hele bliver meget sort nu.. nu kan jeg slet ikek finde hoved og bund på opgaven...

Vedhæfter den lige.. jeg har jo ikke rigtigt et punkt?

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #11
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er sikkert en afstikker af din anden opgave med kuglen og planen. Hvorfor ikke holde alle disse spm. i den samme tråd?

Du skal finde kuglens centrum, og indsætte dets koordinater i formlen for afstanden fra et punkt til en plan.


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Du skal altså anvende kvadratkomplettering til at finde C, da det er centrum i kuglen.


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er behandlet i opgavestillerens anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=990497


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 #13 - Nårh okay ja, det er lidt synd at oprette flere forskellige tråde hvori selvsamme opgave indgår. Jeg havde ikke set den anden.


Brugbart svar (1)

Svar #15
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Derfor min kommentar i #11, da det blev klart for mig, at det var den samme opgave, der gik igen.


Skriv et svar til: rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.