Matematik

Trekantsberegning

20. marts 2011 af freakoy (Slettet) - Niveau: B-niveau

 i trekanten ADE er B og C punkter på henholdsvis siden AD og AE, således ar BC er parallel med DE. 

Det oplyses at 

DE= 4

AE=7,5

AD=5

CE=1.5*AC

Har brug for hjælp til at beregne siderne i trekant ABC!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trekanterne ABC og ADE er ensvinklede. Alle sider er kendt i den store trekant ADE. Benyt oplysningen CE = 1,5*AC til at bestemme skalaforholdet mellem de to trekanter. Der gælder AC + CE = AE = 7,5 .


Svar #2
20. marts 2011 af freakoy (Slettet)

 er skalafaktoren så 1.5 eller hvordan regner man den ud fra de givne oplysninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Skalafaktoren er forholdet AC/AE . Der gælder

AC + CE = AE, og CE = 1,5*AC, så AC + 1,5*AC = AE, og dermed (5/2)*AC = AE, så skalaforholdet er

AC/AE = 2/5 .


Svar #4
20. marts 2011 af freakoy (Slettet)

 okay, på den måde! 

så for at finde AB skal man dividere AD med skalafaktoren 2/5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2011 af AMelev

Lav en tegning i overensstemmelse med oplysningerne. Tegn så bagefter de to trekanter hver for sig og sæt de kendte mål på. Kan du så ikke selv, når du benytter hjælpen fra #1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man skal gange AD med skalafaktoren 2/5 .


Svar #7
20. marts 2011 af freakoy (Slettet)

 jo, nu skulle det være til at forstå :)

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.