Matematik

differentiering

21. marts 2011 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

ka ik finde ud af at differentiere de to ligninger i den vedhæftede fil - håber virkelig nogle ka hjælpe.

på forhånd tak.

Vedhæftet fil: diff.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af Holstein (Slettet)

Sådan som den første ligning står kan du udregne det med produktregel, kæderegel og brøkregel, men det vil nok være lettere og omskrive således du ikke har brøkerne, men blot skal bruge produktregel og kæderegel.


Svar #2
23. marts 2011 af jyden90 (Slettet)

u = (v - b)·(b/((n-1)/n))n-1 = (v - b)·(b·n/(n-1))n-1

nu er første ligning omskrevet så den er lig anden ligning og jeg anvender produktreglen

du/db = -(b·n/(n-1))n-1 + (v - b)·(n/(n-1))n-1·(n-1)·bn-2

er det korrekt?


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.