Matematik

bestem forkskift for de 2 stamfunktioner med tangenten...

21. marts 2011 af seeeeb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er fremgangsmåden her

Funktionen f der er givet ved

f(x)=x2-2x-3

har 2 stamfunktioner der begge har tangenten y=2 som tangent

Bestem en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f

Bestem 2 stamfunktioner med tangenten y=2
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2011 af mathon

             F(x) = y = (1/3)x3 - x2 - 3x + k

og
             f(x) = x2 - 2x - 3 = 0              ( y = 2 = 0x + 2 )

                    x = -1   v   x = 3

for
          x = -1:
                          2 = (1/3)·(-1)3 - (-1)2 - 3·(-1) + k
                          k = (1/3)

                          F(x) = (1/3)x3 - x2 - 3x + (1/3)
 

for
          x = 3:
                          2 = (1/3)·33 - 32 - 3·3 + k
                          k = 11

                          F(x) = (1/3)x3 - x2 - 3x + 11
 


Svar #2
21. marts 2011 af seeeeb (Slettet)

selvfølgelig 1000 tak


Skriv et svar til: bestem forkskift for de 2 stamfunktioner med tangenten...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.