Kemi

Pufferligningen

21. marts 2011 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
jeg har lidt svært ved spørgsmål 3. d) i nedenstående opgave:
http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090817_opgave_kemiA_stx.ashx

Hvor stor en stofmængde HCL, skal der tilsættes for at pH bliver 11,00. Vi kender koncentrationen af syren og basen ved pHs start og forholdet mellem koncentrationerne ved pH = 11,00
Jeg kunne forestille mig, at man måske skulle finde den tilvækst i koncentrationen for syren, og den ækvivalent nedgang i koncentrationen i basen, som giver pH = 11,00 vha. pufferligningen:
pH = pks + log(([B]-x)/([S]+x))
Som jo kan løses for x, men igen er jeg ikke helt sikker på dette for, koncentraionen af B og S ændres jo i takt med, at der tilsættes H3O+ ioner til opløsningen, jvf. pufferligningen.

HJÆLP MIG! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af Nannnnna (Slettet)

Fandt du nogensinde ud af det rigtige svar? I så flad er jeg meget interesseret i at høre det :)


Skriv et svar til: Pufferligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.