Matematik

Bestem funktionens maksimum

21. marts 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, jeg skal bestemme følgende men kan ikke få det til at give op med diskriminantformlen

"Bestem funktionens maksimum": g(x)=-0,5x2-3x+0,5

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for funktionen g(x) er en parabel, der vender grenene nedad. Find parabelens toppunkt.


Svar #2
21. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

 #1

Det burde jo gerne være

a=0,5

b=-3

c=0,5

x=-b/2a = -3/1 = -3

Dertil kan jeg godt, men herfra gider den ikke...

Så udregner jeg d

d=b2-4ac

d=(-3)2-(4*0,5*0,5) = 8

-d/4a = 8/2 = 4
Men facit siger det skal give: Maksimum g(-3)=5


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Spørgsmålet er måske, hvem det er, der ikke gider?

I polynomiet g(x) = -0,5x2 -3x +0,5, er a = -0,5 , b = -3, og c = 0,5 , så

d = b2 -4ac = (-3)2 -4·(-1/2)·(1/2) = 9+1 = 10

Så er T = (-b/(2a) , -d/(4a) = (3/(-1) , -10/(-2)) = (-3 , 5)


Svar #4
21. marts 2011 af Alfredjns (Slettet)

 Super tak, havde overset -0,5 ellers var det den rigtige metode jeg brugte.


Skriv et svar til: Bestem funktionens maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.